Pomarkun lukiolaiset tutustuivat kiertotalouteen SAMKissa

Pomarkun lukiolaisten kemianryhmä vieraili SAMKissa juuri ennen hiihtolomaa Teknologiateollisuuden MyTech -vierailulla.  Vierailun teemana oli kiertotalous. Vierailussa lukiolaiset tutustuivat kiertotalouteen eri tehtävärasteilla:

  • Oman hiilijalanjäljen laskeminen
  • Aurinkoenergia
  • Ympäristölabra
  • Rakennusten hiilijalanjäljen laskeminen ja Vähä0-hanke

”Olimme vierailulla lukion toisen vuoden kemian ja maantieteen opiskelijoiden kanssa. Aamulla kävimme Kuusakoskella ja sitten SAMKissa. Koimme käynnin SAMKissa hyödylliseksi. Opiskelijat saivat ensinnäkin tärkeää kuvaa SAMKista, kun käytiin ihan paikanpäällä. Tärkeäksi koin myös ympäristölinjan esittelyn ja sen, että opiskelijat pääsivät labralaitteita kokeilemaan. Aikamme olisi saanut olla hiukan pidempi, niin olisimme vielä kattavammin päässeet asioita läpi käymään. Joka tapauksessa käynti omalta osaltaan motivoi opiskeluun ja mahdollisesti hakemaan opiskelijaksi SAMKiin”, totesi Pomarkun lukion kemian ja matematiikan opettaja Henri Peltomäki.

Valtakunnallinen MyTech -ohjelma tarjoaa tukea ja teeman ilmiölähtöisille oppimisprojekteille yläkouluissa ja lukioissa. Lisätietoa ohjelmasta ja hakuohjeet ovat teknologiateollisuuden www-sivuilla.

Kuva: Lehtori Mari Kujala antaa lukiolaisille tehtäväksi laskea betonin, minaraalivillan ja liimapuun hiilijalanjäljen. Tuloksessa todettiin, että samankokoisilla kappaleilla betonin hiilijalanjälki on isoin. Betonissa käytettävä sementti kasvattaa betonin hiilijalanjälkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *